Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Åsö Grundskola åk 7 - Kulturella danser & Allemansrätten v.10-13

Skapad 2019-09-20 12:27 i Åsö grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 Idrott och hälsa
Vi kommer börja första veckan med arbete kring allemansrätten. Sedan kommer vi i detta område öva på att röra oss i takt till musiken genom att testa på olika kulturella danser både från Sverige och Latinamerika.

Innehåll

Rörelse till musik v.10-v.13 åk 7 

 

SyfteSyftet under detta block är att ni som ska utveckla er förmåga att hålla takt och rymt samt räkna och anpassa era rörelser till musiken och dess sammanhang. 

 

FörmågaRöra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang. Ni kommer med dans som verktyg öva  att röra er allsidigt.  

 

Kunskapskrav: danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar ni till viss del/relativt välväl era rörelser till taktrytm och sammanhang. 

 

Lärandeaktiviteter: Ni kommer under lektionerna lära er olika traditionella danser från olika länder och kulturer. Vi kommer träna takt och rytm och ha olika uppvärmningsövningar där vi övar på detta.  

 

 

 

Veckoplan:

 

 

 

Bedömningssituationer: Under blocket kommer du som elev att få feedback och vägledning ifrån läraren för att hjälpa dig utveckla dina rörelseförmågor inom dans. 

Under vecka 13 har vi en examination där du ska kunna hålla rätt takt, kunna de olika stegen till dansen vi tränat på och anpassa rörelserna till sammanhanget.  

 

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  E 9
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser relativt väl till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  C 9
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser väl till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  A 9

Matriser

Idh
Rörelse till musik

Nivå 1
E
Nivå 2
C
Nivå 3
A
Aspekt 1
Anpassa rörelse till takt och rytm.
 • Idh  E 9
 • Idh  C 9
 • Idh  A 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: