👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Harry Potter och de vises sten

Skapad 2019-09-24 08:50 i Häggvallskolan Tjörn
Grundskola F
Den fantastiska berättelsen om föräldralöse Harry Potter som visar sig vara trollkarl. En helt ny värld öppnar sig för honom när han får börja i Hogwarths skola i häxkonster och trollkunskap: en värld full av magi och spännande äventyr. Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter ... Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar Hogwarths Skola för Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!

Innehåll

Vi kommer under detta arbetsområde att möte Harry Potter och hans vänner genom att dels titta på filmen och dels lyssna på boken. 

Vi kommer att arbeta med glosor på engelska som vi möter och vi kommer att översätta delar av materialet från engelska till svenska. Slutuppgiften blir att skriva ett brev som Harry Potter till någon av hans nya vänner. 

 

Uppgifter

  • Harry Potter och de vises sten