Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tyska för Årskurs 9

Skapad 2019-09-24 14:14 i Ugglums skola Partille
Grundskola 9 – 0 Moderna språk - språkval
Ausgezeichnet! Jetzt hast du schon 3 Jahre Deutsch gelernt! Dieses ist das 4. Jahr und bestimmt sprichst du schon recht gut! Förhoppningsvis är du nyfiken och vill utöka dina språkkunskaper ännu mer. Tänk: att kunna flera språk öppnar dörrar i olika sociala och kulturella sammanhang och möjligheter i internationellt studie- och arbetsliv. (bild till vänster: Marburg/Lahn)

Innehåll

Vad kommer du att lära dig under det fjärde året?

Du lär dig förstå tyska genom att läsa texter som är instruerande och beskrivande från olika medier och lyssna på tal i dialoger, samtal, intervju, i film, musik och hörförståelseövningar. (Reception)

(Produktion) Du lär dig skriva och prata på tyska på ett sammanhängande sätt om välbekanta ämnesområden, om vardagliga situationer, intressen, personer, platser, åsikter och känslor. Du lär dig språkliga strategier för att förstå bättre och bli förstådd och för att delta och bidra till samtal, t ex att ställa frågor och att använda bekräftande fraser och uttryck. Du kommer att utveckla din känsla för uttal och intonation, stavning, artighetsfraser, ordkombinationer, användbara fraser och uttryck, meningsbyggnad och viktiga grammatiska strukturer.

Hur arbetar vi under lektionen?

Vi arbetar mycket varierat och med olika träningsmetoder. Vårt läromedel är "Genau 4" där du kan använda tyska så aktivt som möjligt dvs du får tillfälle att träna både tala och skriva. Med hjälp av "övningsmästaren" som är ett online komplement till Genau 4 kan du öva språket ytterligare på ett roligt sätt. Utöver det använder vi olika digitala övningar, spel, dialoger och rollspel där du kan lära dig använda dina kunskaper i tyska. Naturligtvis lyssnar vi på musik och tittar på filmer. Vi kommer att arbeta med olika teman som handlar om t.ex. mod, miljö, vad man får göra som tonåring, tyska uppfinningar, kärlek, utseende, stil, tysk historia, tysktalande länder och mycket annat.

 

Veckoplaneringar höstterminen 2020:

https://docs.google.com/document/d/1Om0HmxP-Fg_QVkbWca8kZukVRbfouF344pyJVqY_MbM/edit

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: