Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Instrumentlära ÅK8

Skapad 2019-09-25 15:44 i Läroverket Hudiksvall
Läs på om de olika instrumenten samt lyssna på klippen som ingår. När ni kommer till lyssningsexemplen så vänta en liten stund. Det tar en stund för programmet att ladda upp filen. Provet kommer att innehålla lyssna/känna igen instrument plus fakta om de olika instrumentgrupperna. Ex på det ni kan fokusera på är namn, ursprung, vanliga genrers samt olika instrumentens funktion.
Grundskola 8 Musik
Läs på om de olika instrumenten samt lyssna på klippen som ingår. När ni kommer till lyssningsexemplen så vänta ett tag. Det tar en stund för programmet att ladda upp filen. Provet kommer att innehålla lyssna/känna igen instrument plus fakta om de olika instrumentgrupperna/instrumentfamiljerna. Fokusera i första hand på namn, ursprung, vanliga genrers, olika instrumentens funktion och självklart hur instrumenten låter. I uppgifter (se länk nedan) ligger powerpointen. Klicka där så kan du ladda ner den på din dator. På sista sidan finns det även länkar till klippen. Länkarna har ni även nedan. Klicka på >Innehåll

Uppgifter

  • Powerpoint att läsa på

Matriser

Mu
Instrumentlära

Du har inte visat att du når kunskapskraven på denna uppgift.
Nivå 1
Du kan med viss säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
Nivå 2
Du kan med relativt god säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
Nivå 3
Du kan med god säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: