Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

LPP i idrott, åk 1 ht 2013

Skapad 2011-10-14 09:09 i Ljungbyskolan Falkenberg
Grundskola 1 Idrott och hälsa
I idrott och hälsa kommer eleverna att få en möjlighet att utveckla sin allsidiga rörelseförmåga och sitt intresse för att vara fysiskt aktiva. Vi kommer prova många olika lekar som tränar grovmotorik och samarbetsförmåga.

Innehåll

Syfte

Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva.

Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla sin samarbetsförmåga och respekt för andra.

Bedömning

Eleverna bedöms kontinuerligt under idrottslektionerna. Vi kommer att bedöma deras grovmotoriska förmåga, deras förmåga att delta i olika lekar/övningar

Kopplingar till läroplan

  • Idh  A 6
    Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.
  • Idh  A 6
    Eleven kan genomföra olika aktiviteter i natur och utemiljö med god anpassning till olika förhållanden och till allemansrättens regler.

Undervisning och arbetsformer

I ämnet idrott kommer vi ha många olika lekar som på olika sätt tränar de grovmotoriska grundformerna, till exempel olika typer av tafattlekar och bollekar. Vi kommer även att träna grovmotoriken genom stationsövningar och hinderbanor. Genom lekar och danser tränar eleverna sin förmåga att samarbeta med andra samt följa regler. Vi kommer även att börja prata lite om den egna livsstilens betydelse för hälsan.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: