👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering svenska

Skapad 2019-09-30 13:38 i Arbråskolan F-9 Bollnäs
Grundskola F Svenska
Här kommer en planering för svenska i årskurs 6.

Innehåll

 

Planering svenska årskurs 6

 

 

 

 

 

V. 35à Lästräning och läsförståelse. Alla elever lånar en varsin bok. På lektionerna läser vi i boken och skriver i en läsloggsbok. När man läst ut boken skriver man en bokrecension och redovisar sin bok muntligt. Bedömning: skrivande, läsförståelse & muntlig förmåga.

 

 

 

V. 39-41 Språklära. Vi har valt att i tre veckor satsa på grunderna i svenskan, som tillexempel meningsbyggnad, handstil, stavning, skiljetecken, osv.. Eleverna läser och jobbar i häften.

 

V. 42-46 Skriva berättelse. I det här arbetsmomentet börjar vi med att läsa korta berättelser och pratar om berättelsens uppbyggnad. Efter det ska eleverna själva skriva en berättelse. Bedömning: skrivande.

 

V. 47-51 Övning inför nationella proven – beskrivande text. Under vårterminen årskurs 6 kommer eleverna att ha nationella prov i svenska. Vi kommer därför att göra en uppgift från ett gammalt nationellt prov i svenska. Detta för att eleverna ska få öva och se hur ett nationellt prov kan se ut. Det är också en bra uppgift att använda för att bedöma elevernas förmåga att skriftligt beskriva något. Bedömning: Skrivande och läsförståelse.

 

 

 

V. 3 Övning inför nationella proven – läsförståelse. Vi kommer att fortsätta att öva inför nationella proven. Eleverna kommer att få läsa en text och svara på frågor om texten.