👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Skogen på torsdagar

Skapad 2019-10-02 10:25 i Förskolan Snäckan Naturmontessori Väst AB
Förskola
Vi vill ge barnen möjligheten till att utveckla förståelse för natur och skogen samt allemansrätten och hållbarutveckling.

Innehåll

På torsdagar går Snäckans förskola till skogen. Vi känner att barnen genom lek och undervisning i skogen kommer att tillföra utveckling om hållbarutveckling och allemansrätten. 

Tillsammans med barnen har vi valt ut olika material- tyg, porslin, plast, matavfall, metall, trä och papper i syfte att utforska vad som kommer att hända med dessa material när vi grävt ner dem. Varje vecka vi går till skogen kommer dem att grävas upp så barnen kan reflektera över vad som hänt.

Allemansrätten- viktigt att barnen får lära sig vad man får och inte får göra i naturen. Vi har många diskutioner och övningar i gruppen om detta. 

Höstjakten där baren även får lära sig om mattematik och dess olika begrepp.

Kopplingar till läroplanen

  • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
    Lpfö 18
  • förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
    Lpfö 18
  • förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling,
    Lpfö 18