👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kom igång med skrivandet (Clio) 7C ht-19

Skapad 2019-10-08 09:50 i Nannaskolan Uppsala
Grundskola 7 Svenska
Att skriva intressanta berättelser är en konst. Det är mycket att tänka på när du skriver en berättelse. En berättelse behöver en intressant handling, och handlingen behöver en miljö så att läsaren får bilder i huvudet. Berättelsens skribent måste också ha ett levande språk och ha koll på skrivregler.

Innehåll

I det här arbetsområdet som finns i Clio kommer du att få jobba med skrivande.

Du kommer att träna på alla viktiga kunskaper du behöver för att kunna skriva en bra berättelse.

Vi kommer att gå igenom:

- styckeindelning

- skiljetecken

- inre bilder (gestaltning)

I slutet av arbetsområdet får du välja mellan olika inledningar som du ska skriva en fortsättning till.

 

Du bedöms dels utifrån din aktivitet på lektionerna och de uppgifter du gör i Clio och dels skrivuppgiften vi avslutar arbetsområdet med.

Matriser

Sv
Kom igång med skrivandet (Clio)

F (insats krävs)
E
C
A
Skriva texter
Eleven når ännu inte kraven för E i detta kunskapskrav.
Eleven kan skriva olika slags texter med viss språklig variation, enkel textbindning och i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Eleven kan skriva olika slags texter med relativt god språklig variation, utvecklad textbindning och relativt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Eleven kan skriva olika slags texter med god språklig variation, välutvecklad textbindning och väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Berättande texter
Eleven når ännu inte kraven för E i detta kunskapskrav.
De berättande texter eleven skriver innehåller enkla gestaltande beskrivningar och berättargrepp samt dramaturgi med enkel uppbyggnad.
De berättande texter eleven skriver innehåller utvecklade gestaltande beskrivningar och berättargrepp samt dramaturgi med relativt komplex uppbyggnad.
De berättande texter eleven skriver innehåller välutvecklade gestaltande beskrivningar och berättargrepp samt dramaturgi med komplex uppbyggnad.