Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Slöjd

·

Årskurs:

7 - 9

Mission possible! 9-Lek 2019/20

Lekstorpsskolan, Lerum · Senast uppdaterad: 16 oktober 2019

Du ska planera och formge ett eller flera slöjdarbeten som uttrycker din egen stil. Detta uppdrag kräver du ska göra medvetna val kring tekniker, form, färg och material. Med dina val ska uttrycka dig, berätta om din identitet och din estetiska smak. Du ska förmedla budskapet om din egen stil. Dina föremål ska tala om dig. För att genomföra uppdraget måste du först reflektera om dig själv och dessa uttrycksformer som du mest identifierar dig med. Syftet med uppdraget är att du utvecklar ditt estetiska uttryck samt dina färdigheter i snickeri och ytbehandling.

Uppdrag

Utmana dig själv i slöjden! 

Skapa i slöjden något som behöver betydlig ansträngning men som ändå attraherar dig att göra! Skapa något extra som du alltid drömt om att tillverka i slöjden men anpassa utmaningen utefter dina förmågor och förutsättningar. För att utmaningen ska bli kul gäller det att utmaningen ligger på en svårighetsnivå som du känner dig komfortabel. 
Utmaningen kan exempelvis ligga i att du arbetar med: 
mer avancerade former 
mer avancerade eller okända av dig verktyg eller maskiner
mer avancerade tekniska lösningar 
mer avancerade produkter
det som du aldrig provat tidigare 

Lycka till med uppdagat!
Efter varje lektion ska du skriva i loggboken vad du har gjort och vilken utmaning du har tagit på dig. Ta gärna bilder och bifoga dem i loggboken. På sista lektionen under rotationen ska du sammanfatta hela ditt projekt.

Förmågor som tränas, tidsramen för uppdraget.

1. Förmåga att formge och framställa föremål i olika material med lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker
2. Förmåga att välja och planera tillvägagångssätt för slöjdarbetet utifrån syftet med arbetet och utifrån kvalitets- och miljöaspekter.
3. Förmåga att resonera och arbeta med egen formgivning med hjälp av olika material, färger och former.
4. Förmåga att använda ämnesspecifika ord, begrepp i resonemang om arbetsprocessen.

Loggbok

Efter varje lektion ska eleven skriva i loggboken vad hen har gjort och vilken utmaning hen har tagit på dig. Eleven ska gärna ta bilder och bifoga dem i loggboken. På sista lektionen under rotationen ska hen sammanfatta hela ditt projekt.   

Här förklaras hur eleverna kommer att bedömas och när.

Eleverna bedöms kontinuerligt under varje undervisningstillfälle genom en muntlig formativ återkoppling. Den skriftliga utvärderingen och beskrivningen av arbetet ska eleven lägga in på CLASSROOM. 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Kunskapskrav Slöjd år 7-9
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback