👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Spela instrument åk 4

Skapad 2019-10-17 10:17 i Klämmestorpsskolan Mjölby
Grundskola 4 – 6 Musik
Vi ska prova på att spela gitarr och djembe!

Innehåll

Målet med undervisningen

Målet med gitarrspelandet är att du ska lära dig två ackord och kunna spela låten "Min hatt den har tre kanter".
Målet med djembespelandet är att du ska lära dig spela lite olika rytmer, tillslut även till "Min hatt den har tre kanter".
Målet är också att vi tillsammans, djembe, gitarr, äggmaraccas, triangel och gurka, ska spela ett litet ensemblespel.

 

Så här ska vi arbeta


Vi delar gruppen i två halvor och den ena halvan spelar djembe i två veckor medans den andra spelar gitarr. Därefter byter vi i två veckor. Du ska lära dig ackorden D och A7 på gitarr. Först lär vi oss de ett i taget för att sedan kunna gå över till att byta mellan dem med kortare och kortare uppehåll.
Med djemben lär du dig hur du ska slå på olika ställen för att skapa olika rytmer, vilket ska leda fram till en passande karraktär för valstakt. VI avslutar med att sjunga och spela alla tillsammans och då lägger vi till några fler enkla rytminstrument som vi provat på tidigare för att skapa ett ensemblespel.

 

Det här ska bedömas

Vi bedömer din förmåga att ackompanjera till en sång och byta ackord med flyt. Vi bedömer också din förmåga att spela med tajming och passande karraktär.

 

 

Uppgifter

  • Spela gitarr, åk 4

  • Spela djembe, åk 4

Kopplingar till läroplanen

  • Kunskapskrav
  • Eleven kan även spela delar av en enkel anpassad melodi-, bas- och slagverksstämma samt bidra till ackompanjemang på ett ackordinstrument med några ackord.
    Mu  E 6
  • Dessutom sjunger eller spelar eleven på något instrument i viss mån med timing.
    Mu  E 6