Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bokläsning Ha19

Skapad 2019-10-21 10:37 i Sturegymnasiet Halmstad
Gymnasieskola Svenska
Under några veckor kommer ni i klassen att få läsa samma bok, nämligen Onanisterna som är skriven av Patrik Lundberg.

Innehåll

Under några veckor kommer ni i klassen att få läsa samma bok, nämligen Onanisterna som är skriven av Patrik Lundberg. Ni kommer att få läsa under lektionstid (men kanske behöver man läsa ikapp hemma också), skriva läslogg och delta i ett ”bokprat” där vi diskuterar bokens handling, huvudpersoner, tema och budskap bland annat.

 

Vad bedöms? 

Läsloggen (skriftligt) och bokpratet (muntligt). Det är viktigt att skriva klart alla delar av läsloggen (det finns 4 delar totalt) och att du deltar aktivt i bokpratet. Se matris. 

Uppgifter

  • Feedback Onanisterna

Matriser

Sve
Bokläsning Ha19

E
C
A
Muntligt
Du deltar i gruppsamtalet och förmedlar, med hjälp av exempel från texten, egna tankar och åsikter om boken.
Du är väl förberedd inför samtalet, lyfter fram viktiga poänger i boken och formulerar egna, välgrundade tankar utifrån det som du har läst. Du håller igång diskussionen genom att ställa frågor och bemöta det som andra säger.
Du är väl förberedd inför samtalet och bidrar till att diskussionen blir nyanserad genom att ta upp flera olika aspekter av boken. Du håller igång diskussionen genom att ställa frågor och bemöta det som andra säger. Du bidrar med reflektioner som sträcker sig längre än till det som bara tas upp i boken.
Skriftligt
Du visar att du läser och tar till dig boken genom att i din läslogg fortlöpande svara på frågor och reflektera över det lästa. Du refererar så att det blir tydlig skillnad mellan dina egna tankar och det som du tar upp från boken.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: