👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rymden

Skapad 2019-10-29 13:23 i Ängbyskolan Knivsta
malin höijer
Grundskola F Svenska Fysik
Rymden är oändlig och du är en del av den. I det här arbetsområdet ska du få lära dig mer om jorden, andra planeter,stjärnor och solen. Du ska få möjlighet att ställa frågor och söka svar.

Innehåll

Arbetsområdet syftar till att väcka elevernas nyfikenhet för rymden. Eleverna ska få möjlighet att ställa frågor och söka svar. Skapa en förståelse för frågornas betydelse för forskningen och naturvetenskapens utveckling. Eleverna ska genom digitala verktyg ges möjlighet att upptäcka nya delar av universum och att genom detta bekanta sig med begrepp för att slutligen kunna använda dessa i eget textskapande. 

 

Bedömning:

Din förmåga att använda fysikens begrepp.

Din förmåga att läsa och förstå faktatext.

Din förmåga att skapa egen text där text och bild samspelar.

Uppgifter

 • Lektion 1. Nyfikenhet för rymden

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra. Månens olika faser. Stjärnbilder och stjärnhimlens utseende vid olika tider på året.
  Fy  1-3
 • Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll.
  Sv  1-3
 • Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord och bild samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.
  Sv  1-3