Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Källsortering och återvinning.

Skapad 2019-10-31 11:06 i Ringblommans förskola Halmstad
Förskola
Genom källsortering och återvinning vill vi öka barnens förståelse och medvetenhet för vår miljö och göra dem uppmärksamma på hur olika val vi gör i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling.

Innehåll

Bakgrund:

Barnen har uppmärksammat hur mycket skräp det ligger i vår närmiljö när vi har varit ute och promenerat. Med de nya målen i Lpfö 18 om Hållbar utveckling bestämde vi oss att arbeta med detta projekt.

Syfte/Mål:

Genom källsortering och återvinning vill vi öka barnens förståelse och medvetenhet för vår miljö och göra dem uppmärksamma på hur olika val vi gör i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling. Att barnen ska sprida sin kunskap till personer i sin omgivning.

Förväntade effekter:

Att barnen får kunskap om källsortering och återvinning så de själva kan källsortera på förskolan och att de ta med sin kunskap och påverka sina vårdnadshavare att källsortera

Hur:

Vi har olika källsorteringskärl på avdelningen där barnen får sortera skräp under dagarna. Vi använder oss av de bilder/symboler man möter på återvinningsstationerna för att barnen ska känna igen dem.

Vi besöker lokala sopstationer i närmiljön.

Vi gör studiebesök på en återvinningscentral.

Vi tittar på filmer kopplat till ämnet.

Vi använder oss av tips och idéer från olika sidor på nätet kopplat till Hållbar utveckling

IKT

Appar på ipads

Källsortering med blueboots

 

 

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: