Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Verksamhetsplan 2019-2020

Skapad 2019-10-31 11:44 i Bräcke förskola Kungälv
Förskola
En verksamhetsplan är en övergripande planering för avdelningen.

Innehåll

 

Vi på Smultron arbetar hela tiden med vår grundverksamhet, som innebär att vi har fasta rutiner och regler som präglar vår verksamhet varje dag. Grundverksamheten handlar också om att ständigt sträva efter att varje barn ska känna trygghet och glädje i allt vi gör och att vi skrattar mycket tillsammans. En verksamhet där leken står i centrum och där vi inspirerar till nyfikenhet och lust att lära. Vi arbetar återkommande med att värna om hur vi är mot varandra och hur viktigt det är att visa varandra respekt och till allt levande i vår miljö. Vi arbetar efter läroplanen och vårt mål är att skapa en lustfylld och likvärdig förskola för alla.  

 

Varje onsdag går vi på Smultron på utflykt till skogen eller någon lekplats, detta för att vi anser att lek och rörelse i vår närmiljö är en viktig del i barnens utveckling. En gång i veckan har vi också miniröris

 

Under höstterminen -19 och vårterminen -20 är vår plan att vi ska arbeta med materialet med Sopsamlarmonstren med fokus på en hållbar utveckling. Vi kommer bekanta oss med de olika monstren i den takt som barnen visar intresse för. Arbetet med sopsamlarmonstren ligger under enhetens gemensamma arbete med Grön Flagg och de Globala målen. Vi arbetar också med att göra barnen medvetna om Barnkonventionen. Vi läser sagor och händelser om Kanin och Igelkott som är med om saker som barnen själva på ett enkelt sätt kan relatera till.  

 

Gemensamt på vår enhet arbetar vi med olika tvärgrupper, Skogsbusar, Äventyrare, Gymnastik och Hjärtestunder. Där får barnen möjlighet att lära känna barn i sin ålder från hela förskolan. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: