Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fjällbacka förskola FLORÖ: Sagans Värld

Skapad 2019-11-04 14:40 i Fjällbacka förskola Tanum
Förskola
Sagans Värld

Innehåll

 

Var är vi?

Vi ser ett fortsatt stort intresse för sagor, berättande och dramatisering bland barnen, det vill vi därför fortsätta arbeta kring. I dagsläget använder vi sagan för att introducera våra planerade aktiviteter vilket vi fortsätter med. Vi ser att vi fångar barngruppen på ett stimulerande och lustfyllt sätt och  upplever att det skapar ett sammanhang där det är enkelt att ta tills sig nya kunskaper kring olika ämnen i enlighet med läroplanen. 

Vart ska vi?

Genom spännande och fantasifulla upplevelser väcker vi barnens nyfikenhet till lust att lära genom sagan. Vi upplever att vi genom sagan ökat barnens fantasi och att den också fungerat gruppstärkande och en tillhörighet som bildar ett stort vi.  

 Hur gör vi?

Vi använder sagan som ett pedagogisk verktyg när vi ska inleda ett nytt projekt eller när vi vill fånga barnens uppmärksamhet på ett lustfyllt vis. Vi pedagoger går i roll, vi läser böcker, berättar flanosagor eller använder handdockor. Sagan kommer att genomsyra hela verksamheten och med hjälp av sagan som en röd tråd strävar vi efter att alla barn skall ges förutsättningar att kunna bli sitt bästa jag. 

  

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: