Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Halloween

Skapad 2019-11-06 07:59 i Sagoslottet förskola Kungälv
Halloween 2016 på Månen.
Förskola
Halloweenfest på Kikaren Pyssel, sagor och disco.

Innehåll

SYFTE

Barnen på Kikaren har under hösten pratat om Halloween, spöken och pumpor. Vi har därför planerat ett Halloweenfest för barnen på Kikaren.

METOD

Inför festen kommer vi erbjuda pyssel med Halloweentema, spöken, fladdermöss, pumpor, skelett eller annat som barnen själva kommer på. Vi har material framme så att barnen själva kan ta initiativ till pyssel när det passar dem. Vi har vår fest tisdagen efter Halloween så att de familjer som vill först fått fira hemma. Vi använder projektorn för att skapa en spännande känsla och läser en spöksaga tillsammans. Kanske kommer ett spöke på besök. Vi avslutar med Halloweendisco där barnen får önska sina favoritlåtar.

DOKUMENTATION UNDER LÄRPROCESSEN

Vi kommer att dokumentera under tiden när barnen förbereder firandet och under festen  och alla pedagoger är ansvariga för att dokumentationen med lärplattan genomförs.

UPPLÄGG

Vi förbereder tillsammans med barnen under v. 43-44.

Halloweenfesten är tisdag v.45. 

Kopplingar till läroplanen

 • öppenhet, respekt, solidaritet och ansvarstagande,
  Lpfö 18
 • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
  Lpfö 18
 • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
  Lpfö 18
 • sin kulturella identitet samt kunskap om och intresse för olika kulturer och förståelse för värdet av att leva i ett samhälle präglat av mångfald samt intresse för det lokala kulturlivet,
  Lpfö 18
 • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
  Lpfö 18
 • fantasi och föreställningsförmåga,
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: