Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska

·

Årskurs:

7 - 9

En ö i havet - Annika Thor

Blommensbergsskolan, Stockholm Grundskolor · Senast uppdaterad: 8 november 2019

Under de kommande veckorna kommer vi att läsa En ö i havet av Annika Thor

Tillsammans, i klassrummet, kommer vi att läsa och arbeta med boken på olika sätt. Vi kommer att arbeta med olika lässtrategier, reflektera, samtala samt utveckla och visa fördjupad förståelse genom metoden "sitting drama", där ni kommer att få leva er in i bokens karaktärer. Vissa läsförståelsefrågor kommer vi också att titta på. 

Bedömning av dina förmågor kommer att göras kontinuerligt under arbetets gång genom ditt deltagande i diskussioner och aktiviteter men också genom ett avslutande boksamtal där du också kommer att ha förberett en liten presentation för din diskussionsgrupp.


Läroplanskopplingar

formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften,

Lässtrategier för att förstå, tolka och analysera texter från olika medier. Att urskilja texters budskap, tema och motiv samt deras syften, avsändare och sammanhang.

Att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.

Muntliga presentationer och muntligt berättande för olika mottagare, om ämnen hämtade från skola och samhällsliv. Anpassning av språk, innehåll och disposition till syfte och mottagare. Olika hjälpmedel, till exempel digitala medier och verktyg, för att planera och genomföra muntliga presentationer.

Skönlitteratur för ungdomar och vuxna från olika tider, från Sverige, Norden och övriga världen. Skönlitteratur som belyser människors villkor och identitets- och livsfrågor. Lyrik, dramatik, sagor och myter.

Några skönlitterärt betydelsefulla ungdoms- och vuxenboksförfattare från Sverige, Norden och övriga världen och deras verk, samt de historiska och kulturella sammanhang som verken har tillkommit i.

Matriser i planeringen
Svenska - läsa och samtala
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback