Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska

·

Årskurs:

4

Skrivstil

Östra Stenhagenskolan, Uppsala · Senast uppdaterad: 11 november 2019

I många situationer i livet måste man kunna skriva sin namnteckning, t ex på id-kort, körkort, olika kontrakt och banklån. Sin namnteckning skriver man med skrivstil. Man behöver ibland också läsa äldre texter som kan vara skrivna med skrivstil. Det är därför bra att kunna läsa detta. Du kommer nu att få utveckla din handstil ytterligare samt utforma din egen, personliga namnteckning.

Det här ska du lära:

- att skriva din namntextning med skrivstil.
- att skriva texter med skrivstil eller med tydlig textad handstil.

 

 Så här ska vi jobba:

Vi arbetar varje vecka med att skriva bokstäverna tydligt med skrivstil eller med tydligt textad handstil på framför allt måndagar. Vi använder en arbetsbok till detta och Anne tittar regelbundet i den. När arbetsboken är slut får eleverna skriva en text med tydlig skrivstil, eller med tydlig textad handstil, som vi sätter upp på väggen så att kamraterna kan läsa texten. Vi gör även bokmärken med din finaste namnteckning.

 

Så här ska du få visa:

- du arbetar i arbetsboken varje vecka och Anne kollar av hur det går för dig. Du läser och följer instruktionerna i övningsboken.

- du skriver ditt namn med skrivstil.

- du skriver av texter, t ex dikter eller vårvisor såsom Blåsippor och Sov du lilla videung, med skrivstil, eller tydligt textad handstil, om du så önskar.


Läroplanskopplingar

formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

Handstil samt att skriva, disponera och redigera texter för hand och med hjälp av digitala verktyg.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Namnteckning

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback