Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Racket årskurs 3

Skapad 2019-11-15 10:53 i Sjöängsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 3 Idrott och hälsa
Under detta arbetsmoment kommer vi jobba med racketsporten badminton. Vi kommer lära oss både teknik men också spelidé och hur vi ska röra oss på planen. Denna aktivitet kommer utveckla vår öga-hand koordination och framför allt vår rörelseförmåga.

Innehåll

Under de kommande lektionerna kommer vi träna på följande:

- Teknik i clear slag och serve 

- Fotarbete i badminton

- Speltaktik

- Olika spelvarianter

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
    Idh
  • Centralt innehåll
  • Grovmotoriska grundformer, till exempel springa, hoppa och klättra. Deras sammansatta former i redskapsövningar, lekar, danser och rörelser till musik, såväl inomhus som utomhus.
    Idh  1-3

Matriser

Idh
Racket år 3

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Badminton
Du behöver öva på att delta i lekar, spel och idrotter. Du behöver öva på de grovmotoriska grundformerna och deras sammansatta former i redskapsövningar, som kaströrelse med rack (clearslag) och serve samt anpassa dessa till aktiviteten.
Du deltar i lekar, spel och idrotter och rör dig utifrån din egen förmåga. Du använder dig utav de grovmotoriska grundformerna och deras sammansatta former i redskapsövningar, som kaströrelse med rack (clearslag) och serve samt anpassar dessa till viss del efter aktiviteten.
Du deltar i lekar, spel och idrotter och rör dig utifrån din egen förmåga. Du använder dig utav de grovmotoriska grundformerna och deras sammansatta former i redskapsövningar, som kaströrelse med rack (clearslag) och serve samt anpassar dessa efter aktiviteten.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: