Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Redskapsgymnastik

Skapad 2019-11-15 11:37 i Fruängens skola Stockholm Grundskolor
Grundskola 6 Idrott och hälsa
Gymnastiken växte fram samtidigt i det antika Rom, Persien, Indien och Kina och dess främsta uppgift var att förbereda unga män för krig. Idrotten har funnits med på OS-programmet sedan begynnelsen. Under detta moment kommer ni att få träna och utveckla er rörelseförmåga i kombination med redskapsgymnastik.

Innehåll

 

Mål för arbetsområdet:

Eleven ska träna och utveckla olika motoriska rörelser inom momentet gymnastik. Under arbetsområdet ska eleverna ha möjlighet att utveckla sina rörelseförmågor i ringar, räck och trampett.

Arbetssätt:

Under perioden kommer du att få möjlighet att prova på och utveckla olika typer av rörelser inom gymnastikområdet. Vi arbetar dels utan redskap (på matta) men även med olika gymnastikredskap som ringar, trampett/satsbräda och räck. Vi kommer att arbeta med enkla grovmotoriska rörelser men även mer komplexa rörelser. Du ska själv sätta upp delmål för vilka områden du vill utveckla.

Ni kommer att få möjlighet att titta på klipp och ge varandra feedback. Ni kommer också få möjligheten att filma övningar och sedan utvärdera er rörelse.

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Sammansatta grundformer i kombination med gymnastikredskap och andra redskap.
  Idh  4-6
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
  Idh  C 6

Matriser

Idh
Redskapsgymnastik

Rubrik 1

E
Kan utföra rörelsemoment i vissa aktiviteter på ett tekniskt korrekt sätt.
C
Kan utföra rörelsemoment i de flesta aktiviteter på ett tekniskt korrekt sätt.
A
Kan utföra rörelsemoment i flera olika aktiviteter på ett tekniskt korrekt sätt och kan utföra dessa i högt tempo och med god precision.
Aspekt 1
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: