Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hälsovecka v.47

Skapad 2019-11-15 12:24 i Klaraskolan Halmstad
Grundskola F
Nästa vecka blir en vecka i hälsans tecken...du kommer att få göra nyttig mat, röra på dig, göra en instruktions eller informationsfilm om hälsa och du kommer även få skapa nya relationer!

Innehåll

Hälsovecka v.47 för årskurs 7

 

Denna vecka kommer se lite annorlunda ut då vi kommer lägga extra fokus på hälsa och sådant som får oss att må bra! 

Alla klasser i årskurs 7 kommer t.ex. att få laga hälsosam och nyttig mat tillsammans i Hemkunskapen. Vi kommer att fokusera extra mycket på rörelse denna veckan och pulshöjande aktivitet, t.ex. genom att spela fotboll, basket, skolgårdshinderbana, dans och att plogga (dvs. Jogga och plocka skräp). 

Alla elever kommer även att få göra en informations eller instruktionsfilm tillsammans med Hatte och Jonas från skapande skola. Eleverna väljer själva vad de vill fördjupa sig i under veckan, utifrån hälsotemat. Det kan t.ex. bli filmer som rör nyttig mat (matlagningsprogram), relationer, rörelse och ”icke röka” filmer. Viktigt att alla är med på detta då det är betygsgrundande.

Vi har även försökt få in lite mer raster i schemat så att eleverna känner att de hinner gå ut och röra sig på rasterna. Alla elever kommer även få med sig en uppgift om att ”lära att känna någon ny person” våga att prata med någon som du inte har pratat med förut. 

Tanken denna vecka är även att eleverna ska lämna ifrån sig sina telefoner och Chromebooks på rasterna (och även under de lektioner där de inte behövs). Detta för att våga titta upp och möta varandra!

 

Vi hoppas på en givande och rolig vecka tillsammans!

 

Med vänliga hälsningar lärarna i årskurs 7

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: