Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

De abrahamitiska religionerna

Skapad 2019-11-19 12:34 i Kattegattgymnasiet Halmstad
Gymnasieskola Religionskunskap
Detta moment handlar om de tre abrahamitiska religionerna; Judendomen Kristendomen och Islam

Innehåll

Momentet om de abrahamitiska religionerna är baserade på relevanta texter i Digilär - mer material finns även i teams.

En avslutande slutuppgift kommer att genomföras när momentet är avslutat (v.50). Uppgiften kommer att bedömas utifrån skolverkets kunskapskrav (se nedan).

Matriser

Rel
Kunskapskrav

E
C
A
Kännetecken och uttryck
Du kan översiktligt redogöra för och analysera de tre Abrahamitiska religionerna samt översiktligt redogöra för dess kännetecken och uttryck historiskt, i samtiden, i Sverige och i omvärlden.
Du kan utförligt redogöra för och analyserade tre Abrahamitiska religionerna samt utförligt redogöra för dess kännetecken och uttryck historiskt, i samtiden, i Sverige och i omvärlden.
Du kan utförligt och nyanserat redogöra för och analysera de tre Abrahamitiska religionerna samt utförligt och nyanserat redogöra för dess kännetecken och uttryck historiskt, i samtiden, i Sverige och i omvärlden.
Analys av inriktningen
I din analys förklarar du enkla samband och drar enkla slutsatser om judendomen, kristendomen och islam i relation till individer, grupper och samhällen utifrån olika tolkningar och perspektiv.
I din analys förklarar du samband och drar välgrundade slutsatser om judendomen, kristendomen och islam i relation till individer, grupper och samhällen utifrån olika tolkningar och perspektiv.
I din analys förklarar du komplexa samband och drar välgrundade och nyanserade slutsatser om judendomen, kristendomen och islam i relation till individer, grupper och samhällen utifrån olika tolkningar och perspektiv.
Människosyn & gudsuppfattning
Vidare kan du översiktligt redogöra för likheter och skillnader mellan världsreligionernas människosyn och gudsuppfattningar och underbygga dina resonemang med enkla argument.
Vidare kan du utförligt redogöra för likheter och skillnader mellan världsreligionernas människosyn och gudsuppfattningar och underbygger dina resonemang med välgrundade argument.
Vidare kan du utförligt och nyanserat redogöra för likheter och skillnader mellan världsreligionernas människosyn och gudsuppfattningar och underbygga dina resonemang med välgrundade och nyanserade argument.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: