Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Babblarna - DIDDI

Skapad 2019-11-20 19:21 i Östansbo förskola Ludvika
Förskola
Diddi är den babblare som älskar att hålla på med skapande och måla. Diddi är ett yrväder och har svårt att sitta still! Diddi är energisk och konstnärlig, gillar att hoppa, studsa och volta.

Innehåll

Barnen älskar att måla, pyssla och skapa med massa olika färger och saker! Att få upptäcka nya färger genom att blanda två färger med varandra, skapa en figur i lera, trycka färg med ett äpple eller skapa en räv av löv.....det finns massor man kan göra och upptäcka! Att få känna på flera olika material och upptäcka att olika material känns på olika sätt. Se hur något kan förändras genom att du t.ex. sätter på ett par ögon eller formar lerklumpen till en gubbe. Få prova sig fram till nya upptäckter och skapa med sina egna händer, det är en härlig känsla!

 

Vi vill att barnen på ett lekfullt sätt ska våga prova och upptäcka nya saker genom att använda sig av flera olika skapande material, som t.ex. målarfärg, lera, papper, tyg, toarullar, trä, mjuka och hårda material o.sv. Få känna skillnader och likheter mellan material och på så vis få en förståelse för att olika material känns just olika. Att barnen ska känna att de faktiskt skapat något själva och att de haft inflytande på hur det som de valt att skapa får se ut precis som barnen vill. 

 

*Vi använder oss av flera olika material när vi skapar och konstruerar på förskolan. 

*Vi blandar färg och upptäcker nya färger. 

*Vi plockar in material utifrån och skapar saker av det. 

*Vi frågar barnen vad de vill skapa och hur de vill skapa. 

 I vår verksamhet samtalar vi om färger och hur man kan skapa olika saker av olika material. Om något eller några barn visar ett extra stort intresse för något de sett, så kan vi t.ex. måla eller skapa i något material det som barnen visat intresse för, t.ex. helikopter eller kanske dinosaurier. Barnens inflytande och fantasi styr hur det kommer att se ut. 

 


Hur blev det gentemot fokusområden/lokala mål/styrkort och den genomförda undervisningen? 

 

                                              

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
  Lpfö 18
 • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
  Lpfö 18
 • förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.
  Lpfö 18
 • främja barnens förmåga att vara delaktiga och utöva inflytande över sin utbildning,
  Lpfö 18
 • fantasi och föreställningsförmåga,
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: