Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ergonomi - Skadeförebyggande träning och hälsofrämjande insatser

Skapad 2019-11-21 12:39 i Norgårdenskolan 7-9 Uddevalla
Du förstår vad god ergonomi är och kan använda dig utav den i praktiken. Du pratar om arbetsmiljön och olika arbetsställningar för att få kunskap om att utveckla dit sätt att förhålla dig till olika arbetsbelastningar och förebygga framtida skador.
Grundskola 8 Idrott och hälsa
Ergonomi handlar om hur vi kan anpassa arbetet och miljön till människans behov och förutsättningar. Detta är viktigt för att du och din kropp ska hålla både nu och i framtiden. Under din praktikperiod ska du intervjua din handledare och prata om arbetsmiljön, arbetsställningar, arbetsbelastningar och förebyggandet av skador. Därefter kommer du att få skriva en reflektion som ska lämnas in på classroom. Lycka till!

Innehåll

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Arbetsställningar och belastning till exempel vid fysiska aktiviteter och förebyggande av skador, genom till exempel allsidig träning.
    Idh  7-9

Matriser

Idh
Ergonomi

E
C
A
Ergonomi
Förebygga skador
  • Idh  E 9
  • Idh  C 9
  • Idh  A 9
Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge enkla beskrivningar av risker som är förknippade med olika lyfttekniker.
Eleven kan på ett relativt fungerande sätt förebygga skador genom att ge utvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika lyfttekniker.
Eleven kan på ett väl fungerande sätt förebygga skador genom att ge väl utvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika lyfttekniker.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: