Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Teckna med olika material BILBIL 01b

Skapad 2019-11-25 14:27 i Prins Wilhelmgymnasiet Flen
Gymnasieskola Bild
Denna kurs handlar om teckning. Att arbeta med tre olika material och se hur olika uttrycken blir i de olika teckningarna är din uppgift. Det kan hända att du behöver träna och göra många teckningar innan du känner dig nöjd. Att teckna innebär ett långsamt och noggrannt arbete. Det är inte linjeteckning du ska träna dig på utan att skapa olika valörer. Materialen som du får teckna med är: Blyertspennor Kolkritor Svart tuschpenna (fineliner)

Innehåll

 

 

 

 

Matriser

Bil
Teckna med olika material

Ännu ej ett E
E
C
A
Metoder, dokumentation
  • Bil  E
I sitt bildskapande har eleven svårt att använda olika metoder. Att bearbetar och lösa bildkonstruktions problem behöver tränas mer, likaså att experimentera och använda inspirationskällor. Eleven har inte gjort någon dokumentation av sin egen arbetsprocess.
I sitt bildskapande använder eleven med viss säkerhet olika metoder. Dessutom bearbetar och löser eleven enkla bildkonstruktionsproblem, experimenterar med viss säkerhet samt använder inspirationskällor i lämpliga situationer. Eleven gör en enkel dokumentation av sin egen arbetsprocess.
I sitt bildskapande använder eleven med viss säkerhet olika metoder. Dessutom bearbetar och löser eleven bildkonstruktionsproblem, experimenterar med viss säkerhet och finner ibland oväntade lösningar på problem samt använder inspitationskällor i lämpliga situationer. Eleven gör en noggrann dokumentation av och tar ansvar för sin egen arbetsprocess.
I sitt bildskapande använder eleven med säkerhet olika metoder. Dessutom bearbetar och löser eleven bildkonstruktionsproblem, experimenterar med säkerhet, tar risker och finner ibland oväntade lösningar på problem samt använder inspirationskällor i lämpliga situationer. Eleven gör en noggrann och utförlig dokumentation av och tar ansvar för sin egen arbetsprocess.
Material/teknik
  • Bil  E
Eleven hanterar ännu ej material och tekniker för att åstadkomma önskade visuella effekter.
Eleven hanterar med visst handlag material och tekniker för att åstadkomma önskade visuella effekter.
Eleven hanterar med gott handlag material och tekniker för att åstadkomma önskade visuella effekter.
Eleven hanterar flexibelt och med mycket gott handlag material och tekniker för att åstadkomma önskade visuella effekter.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: