Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Innebandy åk 8

Skapad 2019-11-26 10:39 i Segeltorpsskolan Huddinge
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Fysiska aktiviteter och en hälsosam livsstil är grundläggande för människors välbefinnande. Att ha färdigheter i och kunskaper om idrott och hälsa är en tillgång för både individen och samhället.

Innehåll

Momentet pågår mellan v. 47 och 50.

Bollbehandling, passningar samt spel

Bedömningen sker kontinuerligt under lektionerna men ses först och främst som träning inför de avslutande spelövningarna.

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  E 9
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  C 9
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  A 9

Matriser

Idh
Rörelse åk 8

Bedömning

Bedömningen sker kontinuerligt under momentets gång men alla lektioner fram till sista lektionen ska i första hand ses som övningstillfällen. Momentets slutgiltiga bedömningstillfälle är matchspel sista lektionen.
E
C
A
Kunskapskrav
 • Idh  E 9
 • Idh  C 9
 • Idh  A 9
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Konkretisering av kunskapskrav
-I lekar, spel och idrotter kan du ibland utföra komplexa rörelser. -Du är delaktig och medverkar ibland till att leken/spelet når sitt syfte. -Du använder dig ibland av den teknik som krävs för aktiviteten. -Du genomför dina rörelser och rörelseövergångar ibland med rytm och balans. -Du rör dig ibland med den kraftinsatsen som krävs för aktiviteten. -Du behöver flera försök för att utföra rörelser och resultatet varierar. -Du samarbetar ibland med andra personer utifrån aktivitetens syfte.
-I lekar, spel och idrotter kan du ofta utföra komplexa rörelser -Du är delaktig och väljer ofta strategier/metoder som medverkar till att leken/spelet når sitt syfte. -Du använder dig ofta av den teknik som krävs för aktiviteten. -Du genomför dina rörelser och rörelseövergångar ofta med rytm och balans. -Du rör dig ofta med den kraftinsatsen som krävs för aktiviteten. -Du kan upprepa rörelser med liknande resultat. -Du samarbetar ofta med andra personer utifrån aktivitetens syfte.
-I lekar, spel och idrotter kan du nästan alltid utföra komplexa rörelser. -Du är delaktig i väsentliga spelfaser och väljer nästan alltid effektiva strategier/metoder som i hög grad medverkar till att leken/spelet når sitt syfte. -Du använder dig nästan alltid av den teknik som krävs för aktiviteten och gör det med god kvalité. -Du genomför dina rörelser och rörelseövergångar nästan alltid med rytm och balans. -Du rör dig nästan alltid med den kraftinsatsen som krävs för aktiviteten. -Du kan upprepa rörelser med samma goda resultat. -Du samarbetar nästan alltid med andra personer utifrån aktivitetens syfte.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: