Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Samplanering Förberedelse Naturhistoriska riksmuséet

Skapad 2019-11-27 08:55 i Luna förskola Österåker
Förskola
Mall för att planera undervisningstillfällen. I planeringen är det viktigt att du kommer ihåg att "tänka in" ev verksamhetsförstärkningsinsatser för att lärmiljön ska vara tillgänglig för varje barn.

Innehåll

 
Förberedelse-Samplanering inför kommande undervisningstillfälle
Förklaring: Samplanering innebär att vi tillsammans med kollegor planerar undervisningstillfället utifrån tidigare observationer/dokumentationer kring barnen. Samplaneringen bygger på de didaktiska frågorna Vad, Hur, Varför, Vem, Vilka, När Var
 
Ämne: Lag 3 besöker Naturhistoriska riksmuséet 
Datum: 14 november
Deltagande pedagoger: Sofia, Ninnie, Jonathan, Anette
 
Beskriv hur förberedelserna inför undervisning ska se ut:  Vi förbereder barnen att vi kommer att åka till naturhistoriska riksmuséet för att ta reda på hur stor en riktig dinosaurie är. Samt att vi kommer att åka tåg och promenera kortare sträckor. 
 
Beskriv processen utifrån de didaktiska frågorna:
 
Vad: Vi åker till naturhistoriska
 
Hur: Promenad och tåg
 
Vem: Lag 3
 
När: 14 november
 
Var: Naturhistoriska riksmuséet
 
Varför: Barnen har visat ett stort intresse för dinosaurier och eftersom vi ska jobba med matematik under november-december vill vi ta reda på hur stor en riktig dinosaurie är och att barnen får uppleva det med egna ögon. 
 
Vilken typ av dokumentation väljer du för genomförandet av undervisningstillfället (Film, foto, observation, bilder, text, ljud mm): Bild och film
 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: