Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Inomhusmiljö

Skapad 2019-11-29 13:17 i Kilbergets förskola Bollnäs
Förskola
Hur vi arbetar för en lugn och trygg miljö

Innehåll

Var är vi? 

Vi har under hösten haft inskolningar och flera nya barn har börjat hos oss. Nu när barnen kommit in sig på förskolan vill vi skapa en trygg och trivsam miljö, samt använda våra olika rum genom att dela in barnen i mindre grupper.

Vart ska vi? Mål och syfte

Vårt mål är skapa en lugn och trygg miljö för barnen på Gullvivan, med meningsfulla aktiviter. Syftet är att stötta och utmana barnen i deras lek, samt att fånga upp och utveckla deras intressen, nyfikenhet och utforskande.

Hur gör vi?

För att göra detta vill vi färdigställa ett mediarum, göra ett bygg/konstruktionsrum samt bra miljöer där vi kan undersöka vatten, färg och sand. Läsrummet är också en miljö där man kan läsa böcker och få varva ned. Mediarummet kan med fördel även användas för rörelse i olika former. Dessa miljöer tänker vi skapar tydlighet för barnen, vilket i sin tur kan skapa ett lugn på Gullvivan. För att stärka miljön och barnen behöver vi pedagoger tillsammans arbeta för att dela upp barngruppen i mindre grupper med tilltänkta syften, tillsammans med närvarande pedagog.

Barnen får utforska och leka fritt, samt att vi pedagoger har planerad undervisning. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: