Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jag, mina kompisar och naturens olika kretslopp

Skapad 2019-12-02 09:14 i 223111 Förskolan Luren Stockholm Hägersten-Älvsjö
Förskola
I juni 2019 fick förskolan en ny läroplan där begreppet hållbar utveckling lyfts som ett centralt begrepp. Vi i Telefonplansförskolor vill fortsätta att fördjupa vår förståelse i det- Vad behöver vi och omvärlden för att utvecklas och må bra här och nu men också i framtiden? Hur kan vi som förskola vara med och forma barn som vill, kan och vågar vara med och påverka för en demokratisk hållbar utveckling!

Innehåll

Syftet med projektet är att barnen ska få möjlighet att utveckla en förståelse för naturens olika kretslopp. Vi vill även ge barnen möjlighet till att skaffa sig en grundläggande förståelse för hur allt hänger ihop. Hur människor, natur och samhälle påverkar varandra. Vi vill väcka barnens nyfikenhet och intresse för hur vi människor kan vara med och bidra till en hållbar framtid.
Syftet med projektet är även att skapa trygga barn som känner tilltro tills in egen förmåga och en glädje i att samspel med andra, och som vill bidra till en bättre värld. Vi vill ge de verktygen till att så småningom klara sig i den stora världen.

Kopplingar till läroplanen

  • öppenhet, respekt, solidaritet och ansvarstagande,
    Lpfö 18
  • ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället.
    Lpfö 18
  • förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: