Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kemikalier i hemmet

Skapad 2019-12-03 20:54 i Trönningeskolan Halmstad
Grundskola 7 – 9 Kemi
I detta området har vi pratat om hur kemikalier och tungmetaller vi har i hemmet kan påverka vår miljö.

Innehåll

I detta området har vi pratat om hur kemikalier och tungmetaller vi har i hemmet kan påverka vår miljö. Vi har gjort praktiska uppgifter samt teoretiska uppgifter för att lära oss om kemikalierna och tungmetallernas effekt på vår miljö och våra näringskedjor.

Matriser

Ke
Kemikalier i hemmet

E
"Hur är det?" Översiktliga resonemang.
C
"Varför är det så?" Utvecklade resonemang med bra fakta.
A
"Vad kan det leda till?" Välutvecklade resonemang med fakta i relation till det stora hela.
Begrepp, modeller och teorier
Eleven har grundläggande kunskaper om materiens uppbyggnad, oförstörbarhet och omvandlingar och andra kemiska sammanhang och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av kemins begrepp, modeller och teorier.
Eleven har goda kunskaper om materiens uppbyggnad, oförstörbarhet och omvandlingar och andra kemiska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av kemins begrepp, modeller och teorier.
Eleven har mycket goda kunskaper om materiens uppbyggnad, oförstörbarhet och omvandlingar och andra kemiska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av kemins begrepp, modeller och teorier.
Kemiska processer i vardag och samhälle
Eleven undersöker hur några kemikalier och kemiska processer används i vardagen och samhället och beskriver då enkelt identifierbara kemiska samband och ger exempel på energiomvandlingar och materiens kretslopp.
Eleven undersöker hur några kemikalier och kemiska processer används i vardagen och samhället och beskriver då förhållandevis komplexa kemiska samband och förklarar och visar på samband mellan energiomvandlingar och materiens kretslopp.
Eleven undersöker hur några kemikalier och kemiska processer används i vardagen och samhället och beskriver då komplexa kemiska samband och förklarar och generaliserar kring energiomvandlingar och materiens kretslopp.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: