Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Julkalender 2019, Kluringen

Skapad 2019-12-04 09:36 i Nyhammars förskola Ludvika
Projekt vår närmiljö
Förskola
I december månad kommer vi varje dag få öppna ett brev som kommer från tomten som bor här inne på Kluringen.

Innehåll

.

 

 

Var är vi?

Vi har idag en barngrupp som känner varandra väl men som vi behöver samtala och göra olika aktiviteter med som berör värdegrunden. Vi för dagliga samtal om hur vi är mot varandra då det uppstår olika konflikter. Flera av konflikterna handlar om att  hen slog mig, eller att man inte får vara med och leka.

Barnen är nyfikna av sig och vill gärna prova på nya aktiviteter som vi pedagoger visar.

 

Vart ska vi?

Vi vill ge barnen möjlighet att här på förskolan delta i julens olika traditioner och det gör vi genom att ha en julkalender där vi tillsammans läser ett brev från tomten. Breven innehåller olika uppdrag med fokus på värdegrunden. Det gör att vi tillsammans kan samtala och utveckla olika förmågor som finns med i läroplanen.  

  


Hur gör vi?

Varje dag kommer vi i samlingen att öppna vår brevlåda som tomten lämnar post i. I brevet finns det ett uppdrag som vi tillsammans i våra olika grupper ska genomföra. Uppdragen har fokus på värdegrunden där vi ska göra en aktivitet tillsammans som gör att vi får  dela glädje med varandra. Breven handlar också om hur vi beter oss och att det är viktigt att tänka på att vi ska ta hand om oss och våra kompisar. Det gör att vi får ett bra samtalsunderlag för att fortsätta prata med barnen om hur vi är mot varandra här på förskolan.

Samtidigt som vi kommer att behålla våra traditioner att baka pepparkakor och lussebullar.

 

Hur blev det?

Hjälpfrågor:
Hur blev det gentemot fokusområden/lokala mål/styrkort och den genomförda undervisningen?

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: