Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Fysik

·

Årskurs:

7 - 9

Fysik: "Optik" åk 8 2019

Fågelbäcksskolan 7-9, Trelleborg - slutgallrad · Senast uppdaterad: 4 december 2019

Hur går det till när vi ser något? Hur uppkommer olika färger och vad händer när ljus träffar olika ytor? När vi läst detta kapitel kanske du ser på ljus med helt nya ögon.

Bedömning:

Du kommer att bedömas under lektioner, på uppgifter och prov. Se även matris nedan.

Tidsplan / Lektionsplanering:

Vecka V.46-50

Begreppslista:

T.ex: Ljuskälla, ljusenergi, ljusstyrka, belysning, reflexion, diffus reflexion, speglande reflexion, konkav, konvex, brännpunkt, brännvidd, spektrum, prisma

 


Läroplanskopplingar

använda kunskaper i fysik för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle,

genomföra systematiska undersökningar i fysik, och

använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara fysikaliska samband i naturen och samhället.

Fysikaliska modeller för att beskriva och förklara uppkomsten av partikelstrålning och elektromagnetisk strålning samt strålningens påverkan på levande organismer. Hur olika typer av strålning kan användas i modern teknik, till exempel inom sjukvård och informationsteknik.

Aktuella samhällsfrågor som rör fysik.

Ljusets utbredning, reflektion och brytning i vardagliga sammanhang. Förklaringsmodeller för hur ögat uppfattar färg.

Historiska och nutida upptäckter inom fysikområdet och hur de har formats av och format världsbilder. Upptäckternas betydelse för teknik, miljö, samhälle och människors levnadsvillkor.

Systematiska undersökningar och hur simuleringar kan användas som stöd vid modellering. Formulering av enkla frågeställningar, planering, utförande och utvärdering.

Matriser i planeringen
Fysik åk 8 "Optik" 2019
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback