Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Prov, islam

Skapad 2019-12-05 16:34 i Ållebergsgymnasiet Falköping
Grundskola F
Ett område om islam, avslutas med prov

Matriser

Prov

Nivå 1
E-nivå
Nivå 2
C-nivå
Nivå 3
A-nivå
Aspekt 1
Kunskap om världsreligioner
Du har BASKUNSKAPER om kristendomen och andra världsreligioner. Du BESKRIVER viktiga tankar, skrifter, uttryck och handlingar.
Du har GODA KUNSKAPER om kristendomen och andra världsreligioner. Du FÖRKLARAR på ett UTVECKLAT sätt viktiga tankar, skrifter, uttryck och handlingar.
Du har MYCKET GODA KUNSKAPER om kristendomen och andra världsreligioner. Du FÖRKLARAR på ett VÄLUTVECKLAT sätt viktiga tankar, skrifter, uttryck och handlingar.
Ny aspekt
Olika sätt att tro
Du kan diskutera på ett ENKELT sätt om likheter och skillnader mellan olika sätt att tro.
Du kan diskutera på ett UTVECKLAT sätt om likheter och skillnader mellan olika sätt att tro.
Du kan diskutera på ett VÄLUTVECKLAT sätt om likheter och skillnader mellan olika sätt att tro.
Ny aspekt
Livsfrågor
Du kan diskutera på ett ENKELT sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Du kan diskutera på ett UTVECKLAT sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Du kan diskutera på ett VÄLUTVECKLAT sätt hur frågor om livet beskrivs i olika situationer och hur personligheten kan påverkas av tron.
Ny aspekt
Religion och samhälle
Du kan diskutera på ett ENKELT sätt hur religioner och samhällen påverkar varandra. Du beskriver hur de hänger ihop med varandra på ett ENKELT sätt.
Du kan diskutera på ett UTVECKLAT sätt hur religioner och samhällen påverkar varandra. Du beskriver hur de hänger ihop med varandra på ett UTVECKLAT sätt.
Du kan diskutera på ett VÄLUTVECKLAT sätt hur religioner och samhällen påverkar varandra. Du beskriver hur de hänger ihop med varandra på ett VÄLUTVECKLAT sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: