Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla åldrar

Planering för Glassarna 3år, Alfa-Beta

Termiten, Dibber Sverige AB · Senast uppdaterad: 16 september 2021

Mall

Dibbers planeringsmall för undervisning

1. Undervisningsplanering 

En undervisningsplanering ska besvara alla dessa frågor

 

  • Vad ska läras ut? (Vilka läroplansmål siktar ni mot? Max 2-3 mål per pedagogisk planering)

  • Barnen ska få lära sig lite om bokstäver. Hur låter dem? Hur ser de ut? Vilka bokstäver finns i barnens namn? I samlingarna presenterar vi ett gäng bokstäver. Vi visar bilder på bokstäverna som är förknippat med en sak eller ett djur. Vi sjunger alfabetssången.
  • Varför? (Syfte med undervisningen) Alfa-Beta finns med hela tiden. Utveckla språket med hjälp av att sjunga olika sånger. Väcka och stimulera intresset för bokstäverna. 

  • Hur ska undervisningen genomföras? (Didaktik, metod, vilka teorier lutar ni er emot?) Undervisningen ska genomföras i samlingen och när vi har skapande aktivitet. Laminerade bilder på bokstäver visas och pratas kring. När vi har skapande får barnen själva prova på att skriva bokstäverna i sitt namn samt måla något passande. Även låta barnen se Fem myror är fler än fyra elefanter. Vissa delar. 
    Undervisningen ska fokusera även på nya ord vi möter i sångtexterna. Prata om orden och dess betydelse.
  • Hur ska reflektion tillsammans med barnen organiseras? I samlingen där öppna frågor ställs. Även under skapande aktiviteterna. När vi når slutet av temat gör vi en reflektion med barnen.
    Vad var roligt? Svårt? Lätt?
  • För vem/vilka ska undervisningen genomföras? Glassarna ålder 3år.

 

  • Av vem? (Vem ansvarar för genomförande, dokumentation med mera) Jag tillsammans med Charlotte.

  • Vad är målet med undervisningen? (mål/delmål som är mätbara)  Målet är att ge barnen en första presentation av bokstäverna. Kunna veta vilka bokstäver som ingår i namnet.

 


Läroplanskopplingar

sin kulturella identitet samt kunskap om och intresse för olika kulturer och förståelse för värdet av att leva i ett samhälle präglat av mångfald samt intresse för det lokala kulturlivet,

förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar,

varje barns utveckling och lärande kontinuerligt och systematiskt följs, dokumenteras och analyseras för att det ska vara möjligt att utvärdera hur förskolan tillgodoser barnens möjligheter att utvecklas och lära i enlighet med läroplanens mål,

både det svenska språket och det egna nationella minoritetsspråket, om barnet tillhör en nationell minoritet,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback