Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla åldrar

Barnen idag om imorgon

_Förskolan Center, Helsingborg · Senast uppdaterad: 13 december 2019

Projekt om framtidstro och hållbar framtid

Med ett projektinriktat arbetssätt menar vi ett projekterande utforskande förhållningssätt som i enlighet med läroplanens intentioner gör att barnens lärande kan bli mångsidigt och sammanhängande. 

Utifrån våra reflektioner under pre-projekteringen och även kopplat till de tankar som vuxit fram under årets projektarbete valde vi att ha kvar denna projektrubrik men att förtydliga att det handlar om framtidstro och hållbar framtid.

 

Barnen idag om imorgon

För oss representerar ordet “imorgon” framtiden. Barnen är vår framtid och det är barnen av idag som tillsammans kommer skapa vårt imorgon. I våra verksamheter vill vi inge framtidstro och väljer därför att fortsätta fördjupa oss under denna projektrubrik för att hålla i och fortsätta mötas i de processer som startat upp under året som gått. Vi vill vara en plats där man kan använda sin känslighet, sin nyfikenhet och sitt undersökande för att tillsammans genom ett hållbart tänkande på många olika sätt agera för en hållbar framtid. I våra reflektioner kring fjolårets projekt har vi valt följande tre värdeord Långsamhet -Olikhet - Sammanhang.

 

Nyfikenhetsfråga: 

Vi tänker att nyfikenhetsfrågan/frågor växer fram allt eftersom att barngruppen och pedagogerna börjar mötas i våra lärmiljöer ute och inne. Pedagogerna kommer vara nyfikna och dokumentera under uppstarten för att så småningom arbeta fram ett projektspår utifrån barnens nyfikenhet, kunskaper och läroplanens mål.

 

Berättelsebok: 

 

I denna berättelsebok samlas barngruppens process i projektet. Under sin tid på förskolan är barnen ständigt i lärande processer - denna berättelsebok ska ses som ett tvärsnitt av verksamheten med fokus på projektet. Berättelseboken fylls på under hela läsåret och kan komma att förändras och skrivas om men vi tänker att det är värdefullt för barnet och dess familj att kunna följa med i processens gång medans det pågår. 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback