Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Radiokalendern 2019 "Biggest Bang"

Skapad 2019-12-16 10:24 i Getingeskolan Halmstad
Grundskola F
Ett humoristiskt äventyr om rymden som väcker känslor.

Innehåll

I radiokalendern möter ni en spännande ljudproduktion som övar hörförståelse, ökar ordförrådet samt tränar förmågan att tolka en berättelse. 

Innan du börjar lyssna har du fått lära känna de olika karaktärerna i årets radiokalender Biggest Bang. Alla karaktärer presenterar sig själva och du kommer även att få se bilder på de olika karaktärerna som du möter i Biggest Bang.

 

Varje dag kommer vi att lyssna på ett avsnitt, samt samtala om innehållet i dagens avsnitt. Vi kommer även att använda det material som finns tillgängligt på barnradion.se, som målarbilder och dagens fråga.

 

Innan varje avsnitt får du genom högläsning av din lärare höra en sammanfattning av dagens avsnitt för att det ska bli tydligare och lättare att följa med i handlingen. Du får också en genomgång av olika ämnesspecifika ord som uppkommer i avsnittet. Till varje avsnitt finns det en detaljerad bild att vila ögonen på medan du lyssnar. Efter varje avsnitt finns det olika frågor att svara på. Några av dem har givna svar och några av dem har öppna svar.

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • kommunicera i tal och skrift i olika sammanhang och för skilda syften,
  Gr lgr11
 • utforska och beskriva företeelser och samband i natur, teknik och samhälle, och
  Gr lgr11
 • Centralt innehåll
 • Samtala, lyssna, ställa frågor och framföra egna tankar, åsikter och argument om olika områden som är bekanta för eleverna, till exempel etiska frågor och vardagliga händelser.
  Gr lgr11  -
 • Samtala om innehåll och budskap i olika typer av texter.
  Gr lgr11  -
 • Berättande texter, sakprosatexter och texter som kombinerar ord, bild och ljud.
  Gr lgr11  -
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: