Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rörisgympa med Babblarna

Skapad 2019-12-16 12:47 i Näsbygårdens förskola Kristianstad
Förskola
Alla babblare har olika saker som de tycker om och just Bobbo tycker om rörelser. Tillsammans med Bobbo och musik från babblarna ska vi ha roliga stunder tillsammans där vi har fokus på att röra på oss och utmana vår motorik.

Innehåll

 

Vad/Varför:  Vi ser ett intresse för rörelse hos barnen och detta vill vi ta tillvara på och utveckla deras rörelseglädje. Barnen visar intresse för babblar figurerna som vi har i vår lärmiljö och vill därför ta med detta i våra rörelseaktiviteter. Med hjälp av babblarnas rörisgympa vill vi utmana och utveckla barnens grovmotorik. 

 

Hur:  Med hjälp av bilder på de olika babblarna kommer vi att göra övningar som visas på bilden. Vi kommer bland annat utmana grovmotoriken med att bland annat hoppa, åla, balansera m.m.. Musik från babblarna kommer även att spelas under våra rörelsetillfällen.

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
    Lpfö 18
  • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
    Lpfö 18
  • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: