Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Debatt - muntlig framställning

Skapad 2019-12-17 13:16 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Grundskola 7 – 9 Svenska Svenska som andraspråk
Du ingår i ett lag tillsammans med två andra, där ni har olika roller. Laget debatterar specifikt ämne som lottas ut. Ämnena som debatteras är aktiv dödshjälp, genmanipulation, abort, skolplikt och djurförsök.

Innehåll

Förberedelsetid: några lektioner

Du bedöms utifrån din roll i laget; presentation/ redogörelse eller diskussion/argumentation.

Matriser

Sv SvA
Bedömningsmatris i Svenska åk 7-9 LGR 11

E
C
A
Diskutera/ debattera
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Muntliga presentationer
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: