Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Comparing indigneous peoples

Skapad 2019-12-17 14:36 i Stadsparksskolan Partille
Grundskola F Engelska
En fortsättning på vårt tema om ursprungsbefolkningar i den engelskspråkiga världen men här med fokus på att läsa och jämföra.

Innehåll

En fortsättning på vårt tema om ursprungsbefolkningar i den engelskspråkiga världen men här med fokus på att läsa och jämföra. 

 

Matriser

En
Comparing indigenous peoples Läsförståelsematris

Kunskapskrav i slutet av år 9

Genom undervisningen i ämnet engelska ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sina förmågor att förstå och tolka innehållet i olika slags texter och att använda språkliga strategier för att förstå.
F
E
C
A
Förstå skrift
Förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer
Förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta väsentliga detaljer
Förstå både helhet och detaljer
Redogöra, diskutera & agera
Visa förståelse översiktligt Du kan sammanställa de enklaste nyckelorden för varje ämne i rutnätet i classroom samt skriva enkla sammanfattande förklaringar över vad du jämfört.
Visa förståelse välgrundat Du kan sammanställa de viktigaste nyckelorden för varje ämne i rutnätet i classroom samt skriva sammanfattande förklaringar där du kan koppla ihop drag hos olika folk med motiveringar.
Visa förståelse välgrundat och nyanserat Du kan sammanställa de viktigaste nyckelorden för varje ämne i rutnätet i classroom samt skriva sammanfattande förklaringar där du både motiverar och nyanserar (vrider och vänder på ämnena) dina slutsatser.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: