Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska som andraspråk

·

Årskurs:

7 - 9

Sagor - SvA

Stadsparksskolan 7-9, Partille · Senast uppdaterad: 9 januari 2020

Att arbetsområde där ni skall läs olika sagor, lära er om olika sagotyper och om hur sagor är uppbyggda, dess innehåll och syfte.

Centralt innehåll

Syfte

Syftet med undervisningen är att eleverna skall skaffa sig kunskap kring några olika slags typer av sagor (folksagor, fabler och konstsagor). Eleverna skall också förstå hur olika sagor är uppbyggda, deras syfte och innehåll. Genom att arbeta med olika sagor utvecklar eleverna både sin förståelse för olika genrer (texttyper) samt ökar sin läsförståelse. De kommer enskilt och i grupp diskutera och refekterar kring både sagors form och innehåll. Avslutningsvis skall eleverna också skriva en egen saga, på så sätt visar eleverna att de kan skriva texter utifrån en sagas uppbyggnad.

Bedömning

Bedömningen kommer att ske i samråd med eleverna antingen genom ett prov i ämnet eller ett skriftligt arbete i form av en egen saga.et.


Läroplanskopplingar

Lässtrategier för att förstå, tolka och analysera texter från olika medier. Att urskilja texters budskap, tema och motiv samt deras syften, avsändare och sammanhang.

Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord, bild och ljud samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.

Redigering och disposition av texter med hjälp av digitala verktyg. Olika funktioner för språkbehandling.

Matriser i planeringen
Skriva - SvA
Uppgifter
Läxa: Sagoingredienser
Läxa: Sagoingredienser
5 olika textsorter
Prov - 6 februari

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback