Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kristendomen i Sverige

Skapad 2019-12-20 14:05 i Gullstensskolan äldre Gullspång
Eleven går igenom kristendomens historia i Sverige från år 1000 till idag.
Grundskola 8 Religionskunskap
En gång i tiden var prästens ord lag, att tvivla var att köpa sig en enkelbiljett till helvetet. Så är det inte idag, hur gick detta till?

Innehåll

Kort asatron

Katolicism

Protestantism 

Frikyrkor

Sekularisering 

 

Uppgifter

  • Kristendomen i Sverige

  • Kristendomen i Sverige

Matriser

Re
Religion

På väg mot målen
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Samband med samhälleliga förhållanden
Eleven kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva enkla samband med enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Eleven kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva förhållandevis komplexa samband med utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang.
Eleven kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva komplexa samband med välutvecklade och väl underbyggda resonemang.
Information & källor
Eleven kan söka information om religioner och andra livsåskådningar och använder då olika typer av källor på ett i huvudsak fungerande sätt samt för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka information om religioner och andra livsåskådningar och använder då olika typer av källor på ett relativt väl fungerande sätt samt för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka information om religioner och andra livsåskådningar och använder då olika typer av källor på ett väl fungerande sätt samt för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: