Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Too-Ticki v 3-6

Skapad 2020-01-03 13:29 i Mumindalens förskola Svedala
Förskola
Too-Ticki v3-6

Innehåll

Pedagogisk Planering Knyttet

Upprättad av:

Annie

Datum: 3/1-20 gäller v 3-6

Var är vi? (Nuläge)

 Nimis vi fortsätter med barnen bygge av Nimis. Vi behöver backa bandet lite för barnen och prata lite med barnen om det kom att vi började med Nimis.  Vi upptäckte att det var svårt för barnen att använda dig av spik. Kanske kan vi introducera snören och silvertejp? 

Vart ska vi? ( vad vill vi uppnå)

Vi vill att barnen ska träna sig i att samarbeta och vi vill att barnen ska få möjlighet att ge uttryck för deras tolkning av konstverket Nimis. 

Läroplansmål:

"förmågan att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer so i bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans”

 

Hur gör vi? (innehåll och metod)

Vi pratar olika tekniker med barnen, ska det byggas högt eller långt? Hur tror barnen att vi kan fästa de olika delarna? Om vi inte använder hammare och spik vad ska vi då ha för teknik?

 

Hur blev det? (uppföljning)

Efter att ha pratat med barnen om vårt ”Nimis” bygge stod det klart för oss att barnen inte längre var intresserade av att fortsätta ”Nimis bygget. Barnen fick rösta om det och det visade sig att nästan all ville att vi skulle avsluta det. Vi tror att det dels beror på att det var svårt för barnen att spika, spiken var långa och det helt enkelt för jobbigt för dem. Vi hade som förslag att vi skulle fortsätta bygget men att använda oss av silvertejp, buntband och snöre i stället. Men barnen ville avsluta och gå vidare. 

Kanske har det gått för långtid emellan , under december jobbade vi inte alls med ”Nimis” då var det så mycket fokus på julen. Sen har vi även bytt personal och den personal som nu kommit in har inte alls varit med i vårt bygge eller hur våra tankar gick när vi började med det. 

Hur går vi vidare?

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: