Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

VK/MB Teamplan - Förskola och hem - Ht19/Vt20

Skapad 2020-01-07 14:55 i Timmerslätts förskola Partille
Teamplan, Furulunds förskolor
Förskola
2.4 Förskola och hem För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnen ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen.

Innehåll

Vart ska vi?

För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnen ska kunna utveckla sig rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen.

 

 

Hur gör vi?

Genom vårt dokumentationsverktyg, föräldramöten, samt daglig kommunikation vid lämning och hämtning.

 


 

Hur blev det?

Vi har haft ett öppet samarbete med VH. Detta både vid daglig lämning och hämtning så som vid föräldramöte, samtal och gemensamma aktiviteter. Vi ha använt oss av Unikum som ett digitalt verktyg för dokumentation och information.

 

 

 

Var är vi?

Vårt öppna kommunikationen har bidragit till ett gott samarbete med VH. Tryggheten och en god kommunikation är viktig för oss därför fortsätter vi på samma sätt samt reflekterar och utvärderar.

Vi ser att kommunikationen mellan oss och VH har fungerat bra tack vare regelbunden information och påminnelser. Föräldrar har fått god vana att lägga in barnens när- och frånvaro. Detta underlättar att organisera dagens verksamhet.

Vi känner att föräldrar är trygga med oss.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: