Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Religionskunskap

·

Årskurs:

4

Världsreligionerna åk 4

Vendels skola, Tierp · Senast uppdaterad: 8 januari 2020

Du ska delta aktivt i diskussioner, läsa på om religionerna och visa dina kunskaper i skriftliga förhör. Du ska ha kunskaper om några heliga rum eller platser, ritualer och levnadsregler som hör till världsreligionerna och visar det genom att föra resonemang om likheter och skillnader mellan några religioner. Du ska känna till samband mellan konkreta religiösa uttryck och centrala tankegångar inom världsreligionerna. Du ska få undervisning om vilka platser för religionsutövning som finns, samt vilka högtider, symboler och centrala berättelser som finns inom kristendomen, islam, judendomen, hinduismen och buddhismen. Vi kommer att se filmer om religionerna och även diskutera likheter och skillnader mellan dem.

Kopplingar till läroplanen



Läroplanskopplingar

analysera kristendomen, andra religioner och livsåskådningar samt olika tolkningar och bruk inom dessa,

Ritualer och religiöst motiverade levnadsregler samt heliga platser och rum i kristendomen och i de andra världsreligionerna islam, judendom, hinduism och buddhism.

Centrala tankegångar bakom ritualer, levnadsregler och heliga platser i kristendomen och de andra världsreligionerna, till exempel som de uttrycks i religiösa berättelser i Bibeln och andra urkunder.

Matriser i planeringen
Kristendom, judendom och islam åk 4
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback