Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ma chambre! v. 2-6

Skapad 2020-01-08 13:24 i Sofia skola Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 Moderna språk - språkval
I några veckor ska vi arbeta med att beskriva ett rum och lära oss possessiva pronomen och prepositioner! :)

Innehåll

Ma chambre !

Lpp franska år 7 vecka 2 – 6

 

Syfte

I arbetsområdet ska du ges möjlighet att formulera dig och kommunicera i tal och skrift. Du kommer också ges möjlighet att utveckla din förmåga att förstå innehållet i talat språk och i olika slags texter. Substantiv är viktiga ord och vi kommer att lägga ner mycket tid på att repetera hur de böjs (maskulin, feminin, singular, plural, bestämd och obestämd form!) .
Vi kommer också att titta mera på hur adjektiv, possessiva pronomen och prepositioner fungerar.

 

Undervisning

Du ska få träna på att beskriva möbler, saker och rum. I slutändan kommer du att kunna beskriva ett eget rum genom att använda substantiv, possessiva pronomen, adjektiv och prepositioner. Vi kommer att prata, skriva, lyssna, sjunga och läsa tills detta sitter fast ordentligt. Detta kommer också att bli en del av staden med familjer som vi skapar tillsammans.

 

Veckouppdrag!

-       Kunna färger och några andra vanliga adjektiv (17/1)

-       Kunna några prepositioner (24/1)

-       Kunna possessiva pronomen (31/1)

-       Kunna några rum och möbler (7/2)

 

Bedömning

Jag kommer att bedöma hur du använder språket i en text som du skriver själv.

Jag kommer att titta på hur självständigt du arbetar. Dvs hur mycket du försöker själv med lexikon, bok och tidigare papper innan du frågar fröken. Att ta hjälp av kamraterna bredvid är ok!

Jag kommer att bedöma hur du förstår språket i en text som du får lyssna på.

Jag kommer att bedöma hur du förstår språket i en text som du får läsa.

Kunskapskrav

 

Kunskapskrav

E

C

A

Skriva och tala

I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar. I muntlig och skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar.

I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande. I muntlig och skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar.

I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande. I muntlig och skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.

Höra och läsa

Eleven kan förstå det mest väsentliga av innehållet i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.

Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.

Eleven kan förstå helheten och uppfatta väsentliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.

 

 

 

 

 

 

Uppgifter

  • Devoir: vendredi 17/1, Les adjectifs

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: