👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hem- och konsumentkunskap

Skapad 2020-01-09 10:10 i Olovslundsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola F
Planering

Innehåll

 

Åk 6

 

 

 

1.      Rep. Baka med jäst                                          grahamsbröd

 

2.      Mat och kultur                                                   pasta carbonara

 

3.      Konsumentkunskap                                           tunnbröd och varm choklad

 

4.      Mat och miljö, KRAV, ekologiskt                        pannkakor

 

5.      Mat och miljö                                                     fisk

 

6.      Vad är skräpmat?                                               pizza

 

7.      Mat och kultur                                                   kycklingkebab, klyftpotatis

 

8.      Pic-nic                                                                pastasallad

 

9.       Miljö                                                                    städa

 

  Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 6

 

Eleven kan tillaga enkla måltider och genomföra andra uppgifter som hör samman med måltiden, och gör det med viss anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och redskap på ett i huvudsak fungerande och säkert sätt. Eleven kan också ge enkla omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Därutöver kan eleven föra enkla resonemang om varierade och balanserade måltider. Eleven kan föra enkla resonemang om relationen mellan konsumtion och privatekonomi samt om några vanligt förekommande varor och jämför då varorna utifrån deras pris och påverkan på miljö och hälsa. Dessutom för eleven enkla resonemang om skillnader mellan reklam och konsumentinformation.

 

Kunskapskrav för betyget C i slutet av årskurs 6

 

Eleven kan tillaga enkla måltider och genomföra andra uppgifter som hör samman med måltiden, och gör det med relativt god anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och redskap på ett relativt väl fungerande och säkert sätt. Eleven kan också ge utvecklade omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Därutöver kan eleven föra utvecklade resonemang om varierade och balanserade måltider. Eleven kan föra utvecklade resonemang om relationen mellan konsumtion och privatekonomi samt om några vanligt förekommande varor och jämför då varorna utifrån deras pris och påverkan på miljö och hälsa. Dessutom för eleven utvecklade resonemang om skillnader mellan reklam och konsumentinformation.

 

Kunskapskrav för betyget A i slutet av årskurs 6

 

Eleven kan tillaga enkla måltider och genomföra andra uppgifter som hör samman med måltiden, och gör det med god anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och redskap på ett väl fungerande och säkert sätt. Eleven kan också ge välutvecklade omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Därutöver kan eleven föra välutvecklade resonemang om varierade och balanserade måltider.

 

Eleven kan föra välutvecklade resonemang om relationen mellan konsumtion och privatekonomi samt om några vanligt förekommande varor och jämför då varorna utifrån deras pris och påverkan på miljö och hälsa. Dessutom för eleven välutvecklade resonemang om skillnader mellan reklam och konsumentinformation.

 

 

 

Uppgifter

  • Läxa Hkk