Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Pecha Kucha

Skapad 2020-01-14 08:53 i Trönningeskolan Halmstad
Grundskola 8 Engelska
To make/do a Pecha Kucha is a special Japanese way to present a subject. You choose 20 pictures and speak for 20 seconds to each picture.

Innehåll

Välj ett område som du vill prata om på engelska. Till området väljer du sedan ut bilder.

Grunden för en Pecha Kucha är 20 bilder och man pratar i 20 sekunder till varje bild. Tycker du det blir mycket kan du istället välja:

10X10, 15X15 eller 10X20.

Du redovisar för klassen live eller visar en Power Point /film med inspelat ljud. Eller bara för mig eller en mindre grupp.

Deadline: Week 6 

 

 

Matriser

En
Pecha Kucha

E
C
A
Ny nivå
Muntligt: Formulera sig och förbättra
I muntliga ... framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
I muntliga ..... framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande. Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra välgrundade förbättringar av egna framställningar
I muntliga ... framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande. Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra välgrundade förbättringar av egna framställningar.
Muntligt: interagera och förbättra kommunikation
I muntlig ... interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig enkelt och begripligt samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Dessutom kan eleven välja och använda sig av i huvudsak fungerande strategier som i viss mån löser problem i och förbättrar interaktionen.
I muntlig ..... interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med visst flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation. Dessutom kan eleven välja och använda sig av fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
I muntlig .... interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation. Dessutom kan eleven välja och använda sig av väl fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen och för den framåt på ett konstruktivt sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: