Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Digitalt arbete i fritidshem

Skapad 2020-01-14 13:06 i Gemensamt - Mjölby kommun Mjölby
Grundskola F – 6
Detta är vårt fokusmål för mars månad. Eleverna på fritids ska få använda sig av digitala hjälpmedel för att kommunicera, skapa och forska.

Innehåll

Målet med undervisningen

Målet är att uppfylla de tre mål vi valt att ha i fokus i mars månad och att så många elever som möjligt ska få möjlighet att prova på det.

 

Så här ska vi arbeta

Lill och Stor ska på olika sätt arbeta med samma sak: att skapa något estetiskt med hjälp av digitala verktyg, att forska med hjälp av digitala verktyg och att kommunicera med hjälp av digitala verktyg.

Vi ska skapa en saga. På Lill görs det tillsammans i grupper och ihop med en vuxen. På Stor får eleverna välja om de vill jobba enskilt eller i grupp och om de ska skapa sin saga med text, bild eller film.

Vi ska forska. På Lill får eleverna göra det tillsammans i grupper och ihop med en vuxen, utifrån några ämnen som de får rösta kring. På Stor väljer eleverna om de vill jobba enskilt eller i grupp och de får även välja område att forska kring.

Vi ska redovisa. Båda avdelningarna ska sedan låta eleverna redovisa sina sagor och forskningsområden för varandra.

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Digitala verktyg och medier för kommunikation.
    Gr lgr11  -
  • Digitala verktyg för framställning av olika estetiska uttryck.
    Gr lgr11  -
  • Olika sätt att utforska företeelser och samband i natur, teknik och samhälle, till exempel genom samtal, studiebesök och digitala medier. Hur företeelser och samband kan beskrivas, till exempel med ord och bilder.
    Gr lgr11  -
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: