Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla årskurser

Bildprojekt

Björkåsskolan, Grundskolor · Senast uppdaterad: 15 januari 2020

Under de sista veckorna i bildkursen kommer vi ha ett eget projekt. Du kommer själv välja tillvägagångssätt och vilket material du vill använda. Detta är ett sätt för dig att själv kunna välja hur du vill arbeta, samt visa att du har förmågan att kunna koppla ditt skapande arbete till en bakomliggande tanke. Du ska kunna argumentera varför du har valt arbetsätt och material.

Vecka 3: 

 Introduktion: Du ska göra ett eget projektarbete. Du har stor valfrihet i vad du väljer att göra och hur. Du måste utgå från ett särskilt tema. Temat är ”Normer i vårt samhälle”.  Man ska kunna se på det du gjort att det handlar om temat. Ibland kan det vara svårt att se i konst, därför är det viktigaste att du har en tydlig tanke bakom ditt skapande. Din tanke kommer du redovisa dels i din loggbok på lärloggen på Unikum och vid redovisningen. Du kommer få planera detta själv med viss vägledning. 

 

Vi tittar på klipp om olika normer i samhället. Välj en och utgå från. Hur kan du skapa något utifrån detta? Du kan antingen förstärka normen eller arbeta normkritiskt = gå emot normen.

Vecka 4 och 5: Du arbetar självständigt med vägledning. I slutet av varje lektion ska du skriva loggbok. 

 

 

(3)4 veckor

 

Arbetssätt:

 

Planera, genomföra och redovisa eget projekt. 

Föra loggbok minst en gång i veckan.

 

Ditt arbete kan vara att rita, måla, skulptera, filma… Material är det som finns i skolan. 

 

 

Vecka 6 ska du vara redo att redovisa! 

För att få ett godkänt betyg krävs det att du under lektionerna arbetar, att du skriver dina loggböcker och redovisar vecka 6.

För att nå ett högre betyg krävs det utöver ovanstående att du genomför ditt arbete mer än väl, att du kan visa att du har en tydlig tanke bakom ditt projekt och tar denna uppgift på allvar.

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Matris Bild, År 4-5
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback