Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

LPP - RRD Filmdans/musikaldans

Skapad 2020-01-24 10:12 i Stadsparksskolan Partille
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Vi kommer under denna period (v.5-6) att ha musikal/filmdanstema på idrottslektionerna. Vi kommer köra linedancing från filmen Footlose, pop med High School Musical, afrikans dans från Lejonkungen på broadway och kasta oss tillbaka till 70-talets discoera tillsammans med grabbarna i Grease. Olika genrer skapar variation inom samma tema.

Innehåll

Så här ska vi arbeta

I detta moment kommer vi att testa på olika dansstilar, nämligen linedancing, pop, afrostyle och 70-talsdisco. Undervisande lärare kommer att presentera en koreografi till varje dansstil som vi tillsammans övar på.

LEKTION 1: Footlose (linedancing)
LEKTION 2: High school musical (pop/musikal)
LEKTION 3: Lejonkungen (afro) 
LEKTION 4: Grease (disco) 

Vi kommer att avsluta temat med "potpurri" av olika genrer i ett mer "aerobic/zumba"-format. 

Visa vad du lärt dig/Bedömning

Du ska i detta avsnitt visa vad du lärt dig genom att ... Konkret beskrivning av examinationsformer.

Koppling till läroplanen (syfte, centralt innehåll, kunskapskrav) .

För att se vad syftet med detta tema är och hur läroplanen ligger till grund - se nedan. 

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  7-9
 • Traditionella och moderna danser samt rörelse- och träningsprogram till musik.
  Idh  7-9
 • Ord och begrepp för och samtal om upplevelser och effekter av olika fysiska aktiviteter och träningsformer.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  E 9
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  E 9
 • Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
  Idh  E 9

Matriser

Idh
Idrott och hälsa - Rörelse, rytm, dans

E
C
A
Förmåga att:
röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
 • Idh
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Förmåga att:
röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
 • Idh
I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang.
I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser relativt väl till takt, rytm och sammanhang.
I danser och rörelse- och tränings-program till musik anpassar eleven sina rörelser väl till takt, rytm och sammanhang.
Förmåga att:
planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
 • Idh
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: